«Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги»: команди Львівщині зібрали комплект нагород

У Києві завершився фінальний етап наймасштабніших в Україні змагань серед школярів. Нагадаємо, що найсильніші команди з областей змагалися у п’яти видах спорту: волейболі, футзалі, баскетболі, спортивному орієнтуванні та черліденгу.  

Львівщина посіла друге місце серед усіх областей та стала єдиною, яка зібрала весь комплект нагород: перше, друге та третє місце.

Переможцями та призерами стали: 

  1. Черліденг – Львівський Ліцей ім. Івана Пулюя;
  2. Волейбол (дівчата) – Стрийський ліцей ім. Андрія Корчака;
  3. Волейбол (юнаки) – Сокальська школа №2.

 

Черлідерки Львівського ліцею ім. Івана Пулюя посіли перше місце і в кваліфікаційній частині змагань, і у фіналі. До трійки найкращих потрапили команди з Київщини та Дніпропетровщини.

Команда волейболісток Стрийського ліцею ім. Андрія Корчака перемогли суперниць з Житомирщини і Чернігівщини, далі увірвались до фіналу змагань, перемігши у півфіналі дівчат з Чернівецького ліцею №4. За золото стриянки змагалися з командою Голосківського ліцею, що на Хмельниччині, але поступилися. Відтак, у стриянок – срібло.

Волейболісти зі Сокальської ЗШ №2 перемогли команди з Кіровоградщини, Миколаївщини та Київщини, а в півфіналі поступилися одноліткам з Бершадського ліцею, що на Вінничині, з рахунком 0:2. Відтак, у наших юнаків бронзові нагороди.

 

«Дорогі учні, ви пройшли дуже довгий і складний шлях до таких успіхів – від відбору на рівні рідної школи, громади, району і до обласних та всеукраїнських випробувань. Ви довели, що злагоджена командна робота здатна творити спортивні дива», – зазначив начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

 

«Усі видатки для проведення четвертого етапу проєкту, нагородження переможців третього етапу та участь у фіналі здійснювалися за рахунок коштів обласного бюджету управлінням молоді та спорту Львівської обласної військової адміністрації. Для Львівщини ці змагання стали дійсно важливими, адже об’єднали надзвичайно велику кількість дітей. На перший, шкільний етап на Львівщині зареєструвалася найбільша в країні кількість команд – 2875», – зазначає керівник управління молоді та спорту Львівської ОВА Роман Хім’як.