Олександра Хоменець позмагається за золото чемпіонату Європи

18-річна уродженка Трускавця, вихованка Львівського фахового коледжу спорту Олександра Хоменець завтра змагатиметься у фіналі чемпіонату Європи з вільної боротьби. Учора дівчина виборола це право спочатку у чвертьфіналі, а щойно у півфіналі.  

У першій сутичці Олександра впевнено перемогла шведку Бергман на туше в другому періоді. У півфіналі спортсменка одержала вольову перемогу на туше над турчанкою Ґун, а сьогодні у фіналі українка зустрінеться румункою Андреа Ана. 

Спортсменка змагається у ваговій категорії 55 кг. Торік у листопаді дівчина стала бронзовою призеркою чемпіонату світу, а у липні – чемпіонкою Європи серед юніорів. Тренують борчиню Орест Скобельський та Андрій Бирка. 

Нагадаємо, чоловіча збірна з вільної боротьби відмовилась від участі у чемпіонаті, аби залишатись в Україні та допомагати війську. Російського та білоруського представництва на змаганнях немає. United World Wrestling відреагував на заклик Асоціації спортивної боротьби України та скасував усі заходи, що мали відбуватись на території росії та білорусі, а також постановив, що спортсмени країн-агресорів не будуть допущені до міжнародних змагань під егідою UWW.