На Пустомитівщині відкрили новий спортивний багатофункціональний майданчик

Сьогодні, 11 вересня, у селі Містки Пустомитівської громади Львівського району на території Містківського ліцею відкрили спортивний багатофункціональний майданчик з наливним покриттям.

Майданчик облаштували у межах реалізації Комплексної програми розвитку фізичної культури та спорту Львівщини на 2021 – 2025 роки. Його вартість склала 4 млн 299 тис. грн, з них – кошти обласного бюджету у сумі 1 млн 500 тис. грн та 2 млн 799 тис. грн співфінансування із бюджету Пустомитівської територіальної громади у 2023 році. Термін будівництва – червень-серпень 2023 року.

На майданчику площею 42 на 22 метри є можливість займатися  баскетболом, футболом, волейболом. Проведено освітлення та благоустрій території, встановлено сидіння для глядачів.

Для села Містки – це перший сучасний спортивний простір. Його облаштували біля Містківського ліцею, у якому повну загальну середню освіту здобувають 174 дітей.

В офіційному відкритті майданчика взяли участь, зокрема, заступник начальника Львівської ОВА Іван Собко, начальник управління молоді і спорту ЛОВА Роман Хім’як, голова Пустомитівської громади Олег Середяк.

«Сьогодні кожен на своєму місці робить усе можливе, аби якомога швидше наблизити нашу Перемогу. Велика вдячність і шана ЗСУ, завдяки яким ми маємо змогу відкривати нові об’єкти, розбудовувати країну попри все. Підтримка освітніх та спортивних проєктів для дітей – один з пріоритетів команди Львівської ОВА на цей рік. Бо лише здорова освічена нація – найцінніше, що може мати кожна держава.

Зараз вкрай відчуваємо надзвичайний брак критих спортивних споруд, де би не лише наші діти та молодь, а й дорослі могли займатися упродовж цілого року, тому маємо у планах реалізувати один з таких пілотних проєктів в одній з громад. При будівництві таких споруд, звичайно, будуть враховані всі вимоги доступності, щоб там могли проходити реабілітацію та відновлення наші військові.

Спортивний майданчик у селі Містки – це один з 14 об’єктів, які планують запрацювати цьогоріч на Львівщині. Ми маємо працювати якомога ефективніше. Інакше швидкої перемоги не буде. Маємо працею показувати результат – створення можливостей для дітей ставати освіченими та дбати про своє здоров’я», – зазначив заступник начальника Львівської ОВА Іван Собко.

Загалом у 2023 році з обласного бюджету на будівництво майданчиків та модернізацію спортивних споруд виділено 50  мільйон 200 тисяч гривень. За ці кошти заплановано облаштувати 14 об’єктів спортивної інфраструктури, з яких:

– 6 майданчиків зі штучним (трав’яним) покриттям
– 5 майданчиків з наливним покриттям
– 2 – спортивні комплекси
– 1 – тренажерний комплекс.

Майданчик у с. Містки – перший із запланованих 14-ти у межах Комплексної програми.

Нагадаємо, у липні цього року у м. Яворів завершили капітальний ремонт стадіону ім. Є. Смука, який тривав з 2021 року. Реалізація об’єкту відбувалась в межах програми Президента України «Велике будівництво».