На Паралімпійських Іграх у Парижі змагатимуться восьмеро представників Львівщини

XVII літні Паралімпійські ігри відбудуться у столиці Франції з 28 серпня по 8 вересня. За нагороди змагатимуться близько 4400 спортсменів з понад 160 країн світу. Вони визначатимуть найсильніших у 24 видах спорту.

Україну на паралімпіаді представлятимуть 140 спортсменів та спортсменок, серед яких восьмеро – зі Львівщини.

Фехтування на кріслах колісних: 

Наталя Морквич виступатиме у рапірі та шаблі, та у командній шпазі (клас А). Тренери: Світлана Колеснікова, Пилип Колесніков.

Андрій Демчук виступатиме у рапірі, шпазі та шаблі (клас А). Тренери: Світлана Колеснікова, Віктор Нікулін.

Антон Дацко виступатиме у шпазі та шаблі (клас B). Тренери: Світлана Колеснікова, Пилип Колесніков.

 

Настільний теніс:

Віктор Дідух змагатиметься у настільному тенісі серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату. Тренер: Олександр Дідух.

 

Легка атлетика: 

Роман Павлик виступатиме у стрибках у довжину серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату (клас F36). Тренер: Лещишин Олег.

 

Велосипедний спорт: 

Павло Баль виступатиме у велоспорті на шосе серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату. Тренер: Богдан Добранський.

 

Стрільба з лука:

Сергій Атаманенко виступатиме у стрільбі з блочного лука серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату. Тренери: Марія Гавелко та Дмитро Львовський.

 

Плавання:

Роман Мичка змагатиметься у плаванні серед спортсменів з порушенням зору. Тренер: Олена Сальнікова. 

 

“Паралімпійці зі Львівщини представляють наш регіональний центр “Інваспорт”. Усі вони є потужними атлетами, які заявляють про Україну на міжнародній арені. Бажаємо успіху, впевненості в собі та вболіваємо,” – зазначає керівник управління молоді та спорту Львівської обласної військової адміністрації Роман Хімʼяк.