На Львівщині 80 тренерів пройшли семінар з бойового гопака

У серпні у Ясениці-Замковій на Самбірщині відбувся «Семінар з бойового гопака» – щорічні навчання для тренерів, інструкторів та вчителів бойового гопака.

Семінар розпочався із лекції Володимира Пилата, засновника бойового гопака. Під час свого виступу він розповів про важливість виховання дітей та молоді в національно-патріотичному дусі.

Наступного дня розпочались тренування. Учасники розділились на групи по рівнях майстерності. Тренерів з найнижчим рівнем майстерності «Жовтяк» тренував талановитий вчитель Володимир Білоус. Він на власному прикладі показував базову техніку бойового гопака.

За тренування найвищого рівня майстерності «Джура» взявся віцепрезидент Федерації бойового гопака України Володимир Куцан. Вчитель показував елементи боротьби, греплінгу, удари ліктями та колінами. Після чого перейшли до практики та розпочались двобої.

В кінці семінару учасники здавали екзамени. Тести складались з двох етапів: теорія та практика. На перевірці теорії учасники в усній формі розповідали, що дізнались нового на лекціях та як планують використовувати це на тренуваннях у власних секціях. На перевірці практики тренери показували елементи рівня майстерності, який вдосконалювали протягом семінару.

«Організатори семінару зарядили учасників мотивацією працювати на користь України, виховувати дітей та молодь, адже молодь це майбутнє нашої сильної та незалежної України», — діляться учасники семінару.

Проєкт реалізували за підтримки управління молоді та спорту Львівської ОВА у межах конкурсу проєктів програми «Молодь Львівщини». Він спрямований на розвиток тренерів бойового гопака та підвищення рівня виховання молоді.