На Львівщині урочисто відзначили 111-ту річницю Пласту

Сьогодні, 22 квітня, у Львові відзначили День першої Пластової присяги. Це – щорічна пластова акція присвячена заснуванню найбільшої молодіжної організації України «Пласт». Цього року «Пласт» святкує свою 111-ту річницю.

Пластунів привітав начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

«111 років тому у Львові пластову присягу на вірність Україні склали 10 хлопців. Зараз у різних містах та селах Львівщини є понад три тисячі пластунів і пластунок! У нашій області діє найбільша кількість пластових осередків в Україні і дуже приємно, що багато де хочуть започаткувати нові або відродити ті, які колись працювали – як, наприклад, у Жовкві. І я сьогодні голосно закликаю: треба ще більше таких осередків!», – зазначив він.

Очільник області наголосив, що Пласт упродовж всього часу своєї діяльності сприяє  вихованню здорової, патріотичної і відповідальної молоді.

«Бо Пласт – це про здорове тіло й здоровий дух дітей та молоді, про патріотизм і відповідальність. Про те, щоб навчитися виживати в екстремальних умовах, а також про те, щоб працювати у команді, бути сміливим і вірним своїм принципам.Пласт дбає про якісне дозвілля для дітей та молоді, а також про те, щоб ці діти та молодь перетворилися на відповідальних дорослих з твердою життєвою позицією. Вітаю усіх – від найменших пташат до найстарших пластунів. Ви є творцями якісних змін в українському суспільстві. СКОБ, друзі!», – додав Максим Козицький.

Під час урочистостей відбулось кілька важливих пластових церемоніалів: пов’язання хусток пташат і новаків (прийняття до пластового гуртка), складання пластової присяги, надання відзначень за вагому пластову та суспільну корисну діяльність, проведення теренових змагів тощо.