На Львівщині стартував щорічний осінній веломарафон «Львівська сотка»

Сьогодні, 24 вересня, на Львівщині стартував щорічний осінній веломарафон «Львівська сотка». Учасники перегонів мають можливість не лише випробувати свої сили на велосипеді, але й підтримати Збройні Сили України, оскільки кошти зі стартових внесків передадуть на потреби ЗСУ.

Дав старт велоперегонам начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

«Насамперед низький уклін та глибока вдячність нашим воїнам, завдяки яким небо над Львівщиною сьогодні спокійне і ми можемо приймати такі змагання. Гасло цьогорічного веломарафону – United we Stand! І це щира правда. Коли ми об’єднані, ми незламні. Стоїмо на своєму. І відстоїмо своє. Доводимо це вже 9 років та 578 днів великої війни. Львівщина уже є одним із флагманів в Україні за якістю проведення велозаходів. Я переконаний, що зусиллями управління молоді та спорту Львівської ОДА спільно з такими організаціями, як Львівський Велоклуб наша область стане ще більш сприятливою для професійного та аматорського велоспорту. Після перемоги будемо приймати не лише представників різних областей України, а й міжнародні змагання за участі усіх країн, окрім країни-тepoристки та її поплічників», – зазначив очільник Львівщини.

Організувала марафон громадська організація «Lviv Bicycle Club» за підтримки управління молоді та спорту Львівської ОВА та Львівської обласної федерації велоспорту. Захід проводять у межах Комплексної програми розвитку фізичної культури та спорту Львівщини на період 2021-2025 роки.

«Львівську сотку» традиційно організовують двічі на рік – весною та восени.