На Львівщині стартував новий молодіжний екопроєкт

У п’ятницю, 11 червня, у селі Добряни на Стрийщині у молодіжному просторі «За горнятком» у форматі світового кафе відбувся захід «Еко-свідомість». Це перший етап екопроєкту «Любов до Землі». Його мета – підвищення рівня екологічної освіти молоді, ознайомлення учасників з екологічними проблемами в громадах Львівщини, України та світу, їх причинами, наслідками та шляхами подолання.

Формат світового кафе – методологія проведення заходів, що відбувається зі значною кількістю учасників за заздалегідь визначеними темами і передбачає можливість кожному учаснику висловитися щодо них. Відтак, сьогодні 30 учасників з різних куточків Львівщини розповіли про екологічні проблеми своїх громад, розглянути дієві інструменти та практичні кейси для вирішення, якими поділились компетентні спікери, серед яких отець Олег Кобель – референт Бюро з питань екології УГКЦ у Стрийській єпархії.

«Питання екології сьогодні дуже гостро постає у світі, в Україні,  та зокрема на Львівщині.  Про важливість сортування сміття, відмови від пластику, поліетилену і таке інше все частіше чуємо із різноманітних джерел інформації. І приємно, що в нашій області саме молодь проявляє найбільший інтерес, б’є на сполох, піднімає на поверхню важливі екологічні питання, і, щонайважливіше, шукає шляхи їх вирішення» – зазначає Ольга Сподарик, провідний спеціаліст відділу молодіжної політики Львівської ОДА. 

Екопроєкт «Любов до Землі»  реалізовуватимуть у декілька етапів. У планах – проведення просвітницьких заходів, присвячених екологічній тематиці, сортуванню сміття, створення екоклубу та екологічного чат-бота в Telegram, проведенню рекламної компанії. У межах проєкту запланований велопробіг «Молодь за чисте довкілля», настільні ігри, ігри просто неба для молоді та сімей з дітьми, екопізнавальна подорож Карпатським краєм, цикл презентацій, присвячених екологічним проблемам України та шляхам їх вирішення.  Детальніше про проєкт можна дізнатись за посиланням.

Нагадаємо, екопроєкт «Любов до Землі» реалізовує «Молодіжне об`єднання «Активуйся» за підтримки управління молоді та спорту Львівської ОДА в межах конкурсу молодіжних проєктів обласної програми «Молодь Львівщини» на 2021-2025 роки.