На Львівщині стартував Меморіал Юста: участь бере рекордна кількість команд

Фото: Львівська Асоціація Футболу

Учора, 28 січня, на стадіоні «Сокіл» у Львові відбувся перший матч цьогорічного товариського турніру пам’яті видатного наставника «Карпат» Ернеста Юста. Як розповідають у Львівській асоціації футболу, турнір відбувається вже 22-й раз. 

У стартовій дуелі «Темп» із Відників переміг «Зорю» з Керниці з рахунком 5:3.

Цьогоріч у Меморіалі Ернеста Юста бере участь рекордна кількість команд – 68. Згідно з командним рейтингом їх поділено на 17 груп по 4 в кожній. Раніше найбільше учасників звітного турніру було у 2017-му (60) та 2020-му роках (64).

Поєдинки Меморіалу Юста-2021 відбуватимуться на штучних футбольних полях стадіонів «Сокіл», «Академія футболу», «Школяр» у Львові, стадіоні імені Богдана Маркевича у Винниках та на «Арені-Довге» в Довгому Стрийського району поблизу Моршина.

Відповідно до регламенту, після групового етапу, що пройде за одноколовою системою, з кожної групи до 1/16 фіналу вийдуть по два найкращі колективи.

Нагадаємо, традиційний Меморіал Юста з 2000-го щороку проводить Львівська Асоціація футболу (раніше – федерація), таким чином вшановуючи пам’ять найвидатнішого тренера львівських «Карпат» Ернеста Юста. Під його керівництвом у серпні 1969-го року «карпатівці» завоювали Кубок СРСР, ставши першим і єдиним колективом не з вищого ешелону, якому це вдалося.

Беручи участь у цьому традиційному товариському турнірі, футболісти мають хорошу можливість підготуватися до нового сезону у протистояннях із міцними суперниками й водночас завоювати ексклюзивний трофей.