На Львівщині пройшли військово-патріотичні навчання «Сміливі та Небайдужі»

Відбулося шість виїздів у рамках проєкту «Військово-патріотичні навчання “Сміливі та Небайдужі”», які реалізовує громадська організація «Спортивно-патріотичне товариство «ШКВАЛ» за фінансової підтримки управління молоді та спорту Львівської ОВА в межах обласної програми «Молодь Львівщини».


Проєкт передбачає підвищення рівня освіченості у молоді з індивідуальної стрілецької підготовки, тактичної медицини та мінно-вибухової безпеки.

«У час, коли Україна перебуває у стані війни з російськими загарбниками дуже важливим елементом у вихованні молодого покоління українців є утвердження української національної та громадянської ідентичності, що включає у себе багато складових, зокрема: підвищення рівня освіченості у молоді з індивідуальної стрілецької підготовки, тактичної медицини та мінно-вибухової безпеки», – зазначив голова громадської організації «Спортивно-патріотичне товариство «ШКВАЛ» Павло Гладиш.

У межах проєкту відвідали міста Добротвір, Шептицький (Червоноград), Рава-Руська, Борислав, село Грабовець, а також Новояворівськ. За шість поїздок вдалося навчити понад 300  молодих людей навичкам, які є вкрай важливими, зважаючи на реалії, в яких ми живемо.

Варто зазначити, що серед інструкторів також є два члени Координаційної ради з питань утвердження української національної та громадянської ідентичності при Львівській обласній військовій адміністрації.