На Львівщині напрацювали пропозиції до Стратегії розвитку фізичної культури та спорту

Фахівці Управління фізичної культури та спорту Львівської ОДА у співпраці зі спортивним середовищем області напрацювали пропозиції до Стратегії розвитку фізичної культури та спорту до 2028 року.

“Запропонований проєкт є достатньо фундаментальним і практично повністю охоплює всі складові галузі фізичної культури та спорту. Однак, звичайно, є ще певні моменти, які можна покращити. Зокрема, ми пропонуємо розробити та запровадити так званий «кейс послуг» – соціальний пакет для провідних спортсменів-членів національних збірних команд України у сфері охорони здоров’я. ”, – зазначає начальник Управління фізичної культури та спорту Роман Хім’як.

Також фахівці спортивної галузі Львівщини вважають за доцільне розробити та запровадити безкоштовний «соціальний пакет послуг» для пільгових категорій населення, який на законодавчому рівні буде закріплений для суб’єктів господарської діяльності фітнесіндустрії. 

Ще одна пропозиція полягає у закріпленні на законодавчому рівні необхідності передбачати не менше ніж 2% доходів з бюджету району, міста, села  чи ОТГ на реалізацію програм і проєктів регіонального розвитку у галузі фізичної культури та спорту.

Нагадаємо, Стратегія визначає мету та основні завдання, спрямовані на створення умов для розвитку  олімпійського руху, спорту вищих досягнень, які є основою формування позитивного іміджу України у світовому співтоваристві, підтримку паралімпійського і дефлімпійського руху, популяризації занять фізичною культурою і спортом як одного із напрямків самореалізації українців.