На Львівщині запрацювали ще три «Молодіжні центри»

На Львівщині відкрили ще чотири «Молодіжні центри»: у Комарнівській, Куликівській та Бродівській громадах, а також у Миколаєві. Такі ж заклади наприкінці року презентували молоді у Самборі, Дрогобичі, Рава-Руській та Золочеві.
Основна мета створення таких центів – комфортний, сучасний, зручний простір, де молодь зможе цікаво та якісно проводити час, генерувати і втілювати ідеї для розвитку громади.
«Сьогодні на Львівщині відбуваються зміни, які точно стануть взірцями для колег з інших областей у розвитку молодіжної інфраструктури. Другий рік ми спільно з органами місцевого самоврядування та міжнародними партнерами розбудовуємо мережу молодіжних центрів області. Сім молодіжних центрів, що працюють як комунальні заклади, вже урочисто розпочали роботу. Попереду – відкриття ще дев’яти» – зазначив начальник управління молоді та спорту Роман Хім’як.
Нагадаємо, що 27 травня 2023 року молодіжні центри зі зазначених громад виграли конкурс від Львівського обласного молодіжного центру «Розвиток мережі молодіжних центрів та просторів у Львівській області», і стали частиною однойменного проєкту отримавши перше фінансування на свою діяльність.
Завдяки підтримці партнерів з Львівського офісу Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) центри вдалось облаштувати, закупити сучасну техніку та меблі й профінансувати їхню діяльність. Імплементуючим партнером виступала громадська організація «ПІ «Теплиця».
Завдяки підтримці партнерів з Управління верховного комісара ООН у справах біженців у центрах вдалось зробити сучасний ремонт. Імплементуючим партнером виступав БФ «Рокада». Також підтримувала Рада Європи через навчання, менторську та методичну підтримку керівників центрів.
Такі простори для активної молоді – це добрий вклад у майбутнє. Адже якщо молодь ростиме свідомою, патріотично налаштованою та готовою до дії, то матиме наснагу піднімати та розвивати країну.