На Львівщині відзначили учасників XXXIII Олімпійських ігор в Парижі

Львівщину на Олімпіаді в Парижі представляли десятеро спортсменів та спортсменок. У Львівській ОВА відбулася зустріч із ними та їхніми тренерами.

Наші атлети показали такі результати:

Павло Коростильов (тренери – С. Коростильов, О. Камінський), стрільба кульова:

  • швидкострільний пістолет 25 м – 5 місце;
  • пневматичний пістолет 10 м – 12 місце.

Оксана Лівач (Т. Кіт, Н. Будагян), вільна боротьба:

  • до 50 кг – 5 місце.

Аліна Мельник (О. Дмитраш, І. Руда), художня гімнастика:

  • командне багатоборство – 7 місце.

Вероніка Марченко (М. Гавелко), стрільба з лука:

  • індивідуальна першість – 17 місце;
  • командна першість – 21 місце

Юлія Бірюкова (Д. Крівцов, О. Тичко), велосипедний спорт (шосе):

  • гонка з роздільним стартом – 27 місце;
  • групова гонка – 67 місце.

Легкоатлети Владислав Лавський (В. Лебедюк) (стрибки у висоту), Мар’яна Шостак (В. Тарнакін, В. Федоренко) (естафета 4х400 м, мікст), футболісти Данило Сікан (В. Безубяк), Олексій Сич (І. Мазурець) та Олег Федор (В. Пономарьов) – без визначеного місця.

Павлу Коростильову та Оксані Лівач, які посіли пʼяті місця на Олімпіаді, з обласного бюджету виділять по 150 тисяч гривень, а також по 75 тисяч гривень – їхнім тренерам.

Загалом українські олімпійці вибороли 12 нагород: 3 золоті, 5 срібних та 4 бронзові медалі та посіли 22 місце серед усіх країн-учасниць.

«Кожна Олімпіада – це не лише боротьба за нагороди, але й надзвичайна можливість показати світу, на що здатна Україна. Коли я був на трибунах у Парижі, мене переповнювали емоції. Для мене було великою честю бачити, як на вулицях люди підходили, фотографувалися з нами, бо ми були у футболках з прапором України. І це свідчить, що про нас знають, нас підтримують. Те, як вболівали за наших спортсменів, створювало незабутню атмосферу. Я дякую кожному з вас, хто докладає зусиль, щоб про нашу країну говорили у світі. Ми продовжуватимемо робити все можливе, щоб підтримувати розвиток спорту в області і разом рухатися до нових перемог», – зазначив Роман Хімʼяк.