На Львівщині відбудеться Чемпіонат України зі стрільби із лука серед спортсменів з інвалідністю


У Львові на спортивному полі для стрільби з лука ФСТ «Динамо» наступного четверга, 17 вересня, стартує чемпіонат України зі стрільби із лука серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату.

Національна першість збере 38 учасників із дев’яти областей, а також міста Києва. Збірна команда Львівщини на чемпіонаті представлена найчисельніше — за нашу область виступатимуть 23 спортсмени. Чемпіонат організовує Львівський центр «Інваспорт» за підтримки Управління фізичної культури та спорту Львівської ОДА.

“Україна вже не один рік працює над побудовою інклюзивного суспільства, де люди з інвалідністю включені в активне життя громади і живуть на рівних правах з представниками інших груп населення. І, власне, спорт є одним зі шляхів толерантності, рівності та взаємоповаги до людей з інвалідністю. А національні змагання допомагають не тільки продемонструвати високі вміння в окремих видах спорту, а й знайти друзів та однодумців”,- зауважує начальник Управління фізичної культури та спорту Львівської ОДА Роман Хім’як.

Нагадаємо, на початку цього року у Городку відбувся відкритий зимовий України зі стрільби з лука серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату.