На Львівщині відбувся наметовий табір «Військова школа імені Героя України Тараса Матвіїва 2024»

За 6 днів табору понад три десятки учасників зі Львівщини змогли успішно та впевнено опанувати нові знання у військовій тактиці, медицині, мінно-саперній справі. Вчилися правильно облаштовувати оборонні позиції, відпрацьовували ситуації, літали на FPV-дронах, билися на тренувальних ножах. Діти мали змогу випробувати себе у змаганнях з фізичної культури, дізнатися більше про націоналізм, історію Карпатської України, інформаційну безпеку. Особливістю цьогорічного табору став страйкбол. 

Незважаючи на певні перешкоди, такі як дощова погода, фізичне навантаження, спека, кожен зміг проявити себе та назавжди закарбувати своє імʼя в історію «Військової школи імені Героя України Тараса Матвіїва». 

На церемонії  відкриття та закриття  наметового табору була мати Тараса Матвіїва, Героя України, який багато зробив для військово-патріотичного виховання молоді. Пані Валентина зазначила, що для неї найважливішим є те, що справа її сина живе й гартує українську молодь.

«Відчувалася неймовірна віддача і сприйняття, дітям було цікаво й захоплююче слухати про життєвий шлях Тараса, дізнатися його мрії, цінності, які він сповідував, послухати його думки тощо», – стверджує Валентина Матвіїв.

Тарас Матвіїв був професійним журналістом, активним учасником Революції Гідності, одним з ініціаторів створення і координатором Пошукової ініціативи Майдану, волонтер і активіст. Тарас загинув 10 липня 2020 року під час мінометного обстрілу, рятуючи з палаючого бліндажу своїх побратимів.

Памʼятаймо, що тільки завдяки сталевій витримці та силі наших ЗСУ ми маємо можливість вишколюватися і розвиватися!

Проєкт відбувся за підтримки управління молоді та спорту Львівської ОВА у межах обласної програми «Молодь Львівщини».