На Золочівщині визначили фіналістів другого етапу обласного проєкту «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги»

«Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги» – це наймасштабніші змагання серед школярів, які популяризують види спорту, залучають школярів до регулярних занять фізичною культурою, формують лідерські якості та навчають командної роботи.

Школярі визначають найспритніших у п’яти видах спорту: баскетболі, черліденгу, волейболі, футзалі та спортивному орієнтуванні. Змагання триватимуть до червня 2024 року та складаються з п’яти етапів: шкільного, територіального, районного, обласного та всеукраїнського.

У Золочівський територіальній громаді завершились фінальні змагання другого етапу з волейболу серед юнацтва. Участь у фіналі взяли чотири команди: Золочівський ліцей, Золочівський ЗЗСО I-III ступенів №1, Вороняцький ЗЗСО I-III ступенів та Зозулівський ЗЗСО I-III ступенів.

У підсумку, нагороди вибороли:

1 місце – Зозулівський ЗЗСО I-III ступенів, 

2 місце – Золочівський ліцей 

3 місце – Золочівський ЗЗСО I-III ступенів №1.

До речі, саме Львівщина є лідером в Україні за кількістю зареєстрованих команд у проєкті – майже 2900.

«На Львівщині формування екосистеми розвитку масового спорту є однією з найбільш збалансованих в Україні, що включає «Спортивні Ігри Львівщини», «Молодіжні Ігри Львівщини» і тепер – «Шкільні ліги Пліч-о-пліч»,» – зазначає керівник управління молоді та спорту Львівської ОВА Роман Хім’як.

Нагадаємо, що цьогорічні «Шкільні ліги пліч-о-пліч» відбуваються під гаслом «РАЗОМ ПЕРЕМОЖЕМО», а амбасадорками проєкту в області є кандидатки до складу національної збірної команди України на Олімпійські ігри 2024 року в Парижі: борчині Оксана Лівач і Юлія Ткач, художня гімнастка Христина Погранична та веслувальниця Валерія Терета.