Мінмолодьспорту ініціюватиме прийняття 8 законопроєктів у 2021 році

Сьогодні, 11 грудня, відбулось засідання колегії Міністерства молоді та спорту України в режимі онлайн. Участь у ньому взяв заступник начальника Управління фізичної культури та спорту Львівської ОДА Андрій Тур. У межах засідання зокрема обговорили законопроєктну роботу Міністерства молоді та спорту України на 2021 рік, бюджет Міністерства молоді та спорту України на наступний рік та роботу Українського медичного центру спортивної медицини.

У 2021 році Кабінет Міністрів України планує подати до Верховної Ради України перелік з восьми законопроєктів, що регулюють та унормовують діяльність у сфері фізичної культури і спорту та національно-патріотичного виховання. Це, зокрема, проєкт Закону України «Про антидопінгову діяльність у спорті», проєкт Закону України «Про ратифікацію Конвенції Ради Європи про комплексний підхід до питань безпеки, охорони та обслуговування під час футбольних матчів та інших спортивних заходів», проєкт Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про фізичну культуру і спорту», проєкт Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про фізичну культуру і спорт», проєкт Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо запровадження у сфері фізичної культури і спорту механізму «Гроші ходять за послугою», проєкт Закону України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо запровадження механізму «Гроші ходять за послугою», проєкт Закону України «Про національно-патріотичне виховання» та проєкт Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

На розвиток наукових досліджень та спортивної медицини у 2021 році передбачено 42,9 млн грн, на підготовку і участь українських спортсменів у літніх Олімпійських, Паралімпійських, Дефлімпійських іграх у 2021 році, підготовка до зимових Олімпійських, Паралімпійських ігор – 2 807,8 млн грн, на спорт осіб з інвалідністю – 777,2 млн грн, розвиток фізичної культури та спорту та спорту вищих досягнень – 2 362,3 млн грн, спортивна інфраструктура – 1 628,8 млн грн.

Зауважимо, що у 2021 році видатки на розвиток українського спорту, молодіжної політики та політики з національно-патріотичного виховання зростуть у 2,7 раза проти показників поточного року.