Міжнародна федерація каное підтримуватиме проведення на Львівщині веслувальних змагань світового рівня

Сьогодні, 14 червня, начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький провів робочу зустріч з президентом Міжнародної федерації каное Томасом Конечко. У межах зустрічі обговорили користь цього виду спорту для реабілітації військових та оглянули концепцію розвитку Школи вищої спортивної майстерності на Львівщині. Взяли участь в обговоренні важливих питань розвитку цієї спортивної дисципліни на території області також начальник управління молоді та спорту Львівської ОВА Роман Хім’як, президент федерації каное України Ігор Слівінський та віцепрезидент федерації каное України Андрій Маслюк.

«З початку повномасштабного вторгнення російської федерації ще на жодних світових веслувальних змаганнях не було росіян та білорусів, хоча Міжнародна федерація веслування дозволила національним федераціям самостійно приймати рішення щодо допуску спортсменів з цих країн у нейтральному статусі. Це свідчить, що позиція веслувального світу щодо підтримки України є однозначною і це хороший приклад для інших міжнародних федерацій, які вагаються, що їм робити. Цей вид спорту є надзвичайно легким до опанування. Його використовують у багатьох країнах Європи для реабілітації. Нам важливо надати необхідну підтримку нашим пораненим воїнам, щоб вони знову змогли відчувати приємні емоції від активного проведення дозвілля», – зазначив Максим Козицький.

Томас Конечко розповів, що наприкінці лютого минулого року збірна України з каное перебувала на виїзді, тому федерація допомогла команді наших спортсменів у подальшому проживанні та тренуваннях за кордоном.

«Наша федерація є головною організацією всіх національних організацій каное у цілому світі та включає в себе загалом 10 видів дисциплін, з яких 4 є олімпійськими, зокрема: веслування на байдарках та каное, параканое, каное-слалом та екстремальне каное-слалом. Перебуваючи на Львівщині, я зрозумів, що тут є вдосталь тренувальних майданчиків, які можна надалі використовувати як майданчики для міжнародних змагань. Я переконаний, що цей мальовничий регіон України зможе приймати змагання світового класу і наша федерація лише цього сприятиме», – наголосив Томас Конечко.

У межах зустрічі Роман Хім’як показав усім присутнім концепцію розвитку території Школи вищої спортивної майстерності, веслувальна база якої є у селі Наварія. Максим Козицький зазначив, що ініціюватиме виділення коштів з обласного бюджету для реалізації цього проєкту у найближчому майбутньому.