Молодь Львівщини запрошують приєднатись до Всесвітнього дня прибирання

Мешканців Львівщини запрошують приєднатись до Всесвітнього дня прибирання «World Cleanup Day». Цього року він розпочнеться 16 вересня о 10:00. Кожен охочий зможе з 10:00 до 12:00 год долучитися до прибирання. На локації організатори забезпечують необхідними речами для прибирання.

Цьогоріч Всесвітній день прибирання «World Cleanup Day» відбудеться під гаслом «Хай небо буде мирним, а Україна чистою!». Його щорічно проводить міжнародний рух «Let’s Do It World» за підтримки органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, низки громадських організацій. В Україні організацією займається Всеукраїнський молодіжний рух «Let’s do it Ukraine». Регіональним партнером акції є управління молоді та спорту Львівської ОВА.

Метою акції є сформувати національну культуру чистоти, благоустрою, правильного поводження з відходами, дбайливого ставлення до довкілля, створення сприятливих умов для розвитку волонтерства і самореалізації української молоді, розвитку місцевих громад та залучення ВПО до суспільно корисної діяльності.

Формати участі будуть різними в залежності від географічного розташування та безпеки:

  • Цифрове прибирання. Видалення зайвої інформації з гаджетів, хмарних сховищ, електронних та інтернет-ресурсів, що дозволить розвантажити центри баз даних, на підтримку яких витрачається величезна кількість енергії, це прибирання зменшить кількість викидів CO2 в атмосферу
  • Колективні прибирання на території установ, організацій.
  • Традиційні прибирання допускаються виключно на рекомендованих локаціях органами місцевого самоврядування.
  • Формування Національної мапи пунктів прийому вторинної сировини recyclingpoints.org «Знайди, сортуй, здавай» сортування вторинної сировини та відправка на переробку
  • Розбір завалів.

Центральна локація в області – у місті Львів. Адресу локації повідомляють учасникам особисто в цілях безпеки. Охочі взяти участь і приєднатись до акції, можуть звертатися на офіційну сторінку акції в Instagram.

До акції можуть приєднатись і громади Львівщини. Для цього потрібно зареєструватися за посиланням: https://cutt.ly/4X2Mr2YЗареєструвати результат своєї участі у Всесвітньому дні прибирання можна за посиланням до 25 вересня 2023 року включноhttps://forms.gle/zjQtrZoL3KXZ5hP18

Контактна особа: Заступник обласного координатора Всесвітнього дня прибирання у Львівській області: +380635386346 – Орест Нагачівець. Загальний результат акції, рейтинг найактивніших учасників, громад буде опубліковано 1 жовтня на сайті letsdoitukraine.org.

Українців за кордоном також запрошують долучитись до міжнародної події, подякувавши таким чином приймаючим містам та підтримавши своє рідне місто навіть на відстані.