Молодь запрошують долучитися до «Лабораторії стійкості»

Львівський обласний молодіжний центр спільно з ГО «Центр ініціативної молоді» запрошує молодь та осіб, які з нею працюють, до участі в проєкті «Лабораторія стійкості молоді».

Це двоетапний проєкт, який реалізують у лютому-червні 2024 року. Його основне завдання – зменшити вплив стресу на українську молодь під час війни. 

«Ми знаємо, наскільки складно зараз кожному з нас, тому готові підтримати вас та навчити надавати підтримку іншим,» – зазначають організатори.

Команда «Лабораторії стійкості», яка складається з українців та французів, розробила покрокову реалізацію кожної стадію проєкту. На вас чекатимуть два етапи: проходження навчання та впровадження здобутих знань. 

 

Перший етап (тренінг) відбудеться 21-24 лютого 2024 року, там учасники навчаться: 

  •  розвивати компетенції учасників щодо травмоінформованої молодіжної роботи; 
  •  розробляти стратегії просування вже існуючих успішних інструментів та ініціатив у сфері збереження ментального здоров’я; 
  •  дізнаються передовий досвід та інструменти для розвитку життєстійкості, подолання стресу і роботи з травмою, які можуть використовуватися серед молоді, молодіжних працівників та молодіжних лідерів у воєнний час. 

Навесні на учасників чекає впровадження розроблених на тренінгу проєктів у сфері підтримки ментального здоров’я української молоді у життя у своїх громадах.

Більше деталей за посиланням.

«Підтримка ментального здоров’я – одна із найважливіших тем у цей складний для всіх час. Постійні обстріли, відчуття небезпеки та тривоги дуже сильно відбиваються як на ментальному, так і на фізичному здоров’ї українців. Розробляючи цей проєкт ми розуміли, наскільки це важлива тема, а також і те, що багато українців хочуть навчитися надавати психологічну допомогу один одному. Запрошуємо на тренінг як досвідчених фахівців, так і людей без досвіду,» – зазначив т.в.о. директора Львівського обласного молодіжного центру Іван Сапса.

Проєкт «Лабораторія ініціативної молоді» реалізується Львівським обласним молодіжним центром спільно з ГО «Центр ініціативної молоді» за фінансової підтримки Європейського молодіжного фонду Ради Європи.

Посилання на інстаграм-сторінку проєкту .