Максим Козицький зустрівся із шахістами Львівщини

Сьогодні голова Львівської ОДА Максим Козицький зустрівся із шахістами області, які представляють Україну, та Львівщину зокрема, на світових змаганнях.

Участь у зустрічі взяли Анна та Марія Музичук, Юрій Криворучко. Також  – Президент Львівської обласної шахової федерації Тарас Керницький та його заступник Назар Фірман.

Присутні поспілкувались про розвиток шахового спорту на Львівщині.

«Факт, яким неможливо не пишатись: у світові сотні найкращих шахістів та шахісток входять 13 українців. З 8-ми українців, що входять до першої сотні рейтингу ФІДЕ, троє представників Львівщини. Найвищі позиції серед українських шахістів – у львів’янина Юрія Криворучка. Окрім нього, у сотні найкращих є Василь Іванчук та Андрій Волокитін. Серед 5-ти представниць України першої сотні рейтингу ФІДЕ – теж три львів‘янки. Найкращі серед українок – наші Марія та Анна Музичук. Є у рейтингу і цьогорічна чемпіонка України зі Львова – Наталія Букса. Завдяки цим людям український Державний Гімн вже неодноразово лунав у різних куточках світу. Вони заслуговують на особливе захоплення та пошану!»,- зазначив на своїй фейсбук сторінці за підсумками зустрічі Максим Козицький.

Та додав: «З такими прикладами для наслідування, переконаний, матимемо ще не одних чемпіонів України й світу!».