Майже півсотні спортсменів Львівщини отримають грошові винагороди

Найкращих спортсменів Львівської області з олімпійських видів спорту, які впродовж І кварталу 2020 року вибороли призові місця на офіційних змаганнях національного та міжнародного рівня, відзначать грошовими винагородами. Винагороду отримають 48 спортсменів Львівщини на суму 157 500 гривень.

“Тішить, що хоч змагальний процес цьогоріч тривав поки тільки два місяці, ми маємо багато яскравих перемог на європейських та світових першостях. Звичайно, цей елемент матеріальної сатисфакції є своєрідною мотивацією для спортсменів, підтримкою, яка сьогодні особливо потрібна. Сподіваємось, що спортивна галузь зовсім скоро зможе повернутись до звичного ритму життя, мешканці Львівщини знову зможуть вболівати за наших спортсменів, а ті здобуватимуть ще більше перемог”, – зазначає начальник Управління фізичної культури та спорту Львівської ОДА Роман Хім’як 

Найбільшу винагороду цього разу отримає Гліб Кігітов, який здобув золото на Чемпіонаті Європи зі стрільби кульової серед юніорів. Також високі нагороди отримають чемпіонка України зі стрільби кульової Ольга Болонна, переможець Зимового чемпіонату України з легкоатлетичних метань серед дорослих, молоді, юніорів, юнаків Дмитро Шеремет, чемпіони України з велоспорту серед дорослих Андрій Ганзін, Микита Яковлев, Валерій Романенко, Олександр Кривич, Канака Мар’ян та Анна Луцик, а також чемпіонка України серед дорослих з настільного тенісу Соломія Братейко. 

Зазначимо, що також відзначать винагородами 92 тренерів, які готували спортсменів. Всього грошових винагород буде виплачено на суму 304 000 гривень.

Нагадаємо, нагородження кращих спортсменів здійснюється відповідно до розпорядження голови облдержадміністрації від 18 квітня 2017 року № 299/0/5-17 «Про призначення та виплату грошових винагород спортсменам Львівської області з олімпійських видів спорту».