Львівщина – третя у національному рейтингу з олімпійських та неолімпійських видів спорту за підсумками 2023 року

Підсумки року щорічно підбивають у Міністерстві молоді та спорту України. Рейтинг визначають за найбільшою кількістю очок, що нараховані за результатами виступу спортсменів у спортивних змаганнях. До трійки найсильніших Львівська область потрапила вперше.

 

Трійка лідерів у 2023 році:

  1. Київ (20601 очко)
  2. Харківська область (14953 очки)
  3. Львівська область (13854 очки)

 

12 видів спорту за сумою набраних очок лідирують в Україні, а саме: водне поло, гандбол, велоспорт на треку, санний спорт, боротьба вільна, стрільба з лука, шахи, мотоциклетний спорт, черліденг, кіокушинкай карате, кікбоксинг “ІСКА”, рукопаш гопак. 17 видів спорту – на других позиціях у списку, а ще 12 – на третіх.

 

«Чітко бачимо кореляцію між тим, в які види спорту інвестуємо, і які виходять на перші позиції рейтингу. Стрільба з лука – вже тривалий час серед пріоритетних видів спорту. Підтримуємо різноманітні змагання, навчально-тренувальні збори, робимо так, щоб у наших топ-лучників, було найкраще обладнання. Веслування на байдарках і каное: нові човни для найкращих спортсменів, зручна тренувальна база для вихованців Спеціалізованої спортивної школи олімпійського резерву «Веслярик», оновлений веслувальний центр. Кікбоксинг (ІСКА): Львівщина стала основною локацією для проведення національних змагань, а найкращі спортсмени області отримали сучасне обладнання та інвентар. І так у багатьох видах спорту,» – поділився начальник управління молоді та спорту Львівської обласної військової адміністрації Роман Хім’як.

 

Додамо, що крім офіційних змагань, Львівщина у 2023 році відзначилася ще й низкою масштабних іміджевих спортивних подій, які зібрали учасників з різних куточків України. Серед них: 

 

Одним з найважливіших пріоритетів, над яким почали працювати літом 2023 року, є розвиток ветеранського спорту.  Львівщина є першим регіоном, де прийняли програму з розвитку адаптивних видів спорту серед ветеранів війни «Ліга Нескорених», а уже з літа минулого року розпочали реалізацію заходів, зокрема: