Львівщина приймає учасників Всеукраїнського спеціалізованого дитячо-юнацького табору «Рятувальник-2024»

Табір відбувається на базі Львівського державного університету безпеки життєдіяльності за підтримки Міністерства молоді та спорту України. Організатори – Всеукраїнський громадський дитячий рух «Школа безпеки».  

Учасниками табору є 200 молодих людей – вихованці Всеукраїнського громадського дитячого руху «Школа безпеки» віком від 10 до 18 років з 19 регіонів України.

Табір має на меті навчити учасників основ безпеки, готовності до дій у надзвичайних ситуаціях, посприяти опануванню рятувальних навичок.

Упродовж кількох днів молодь опанує базові принципи роботи зі засобами індивідуального захисту, пожежогасіння. Під час занять діти зрозуміють, як проводити рятувальні роботи у природному середовищі, як орієнтуватись на місцевості, надавати домедичну допомогу, транспортувати постраждалих, проводити пошук у завалах та звільнення з-під завалів, ознайомляться з правилами поводження з небезпечними речовинами та предметами, зустрінуться з рятувальниками одного з підрозділів Головного управління ДСНС України у Львівській області.

“Ми впевнені, що цей табір стане незабутньою пригодою в житті кожного учасника, допоможе опанувати необхідні навички та сформує в учасників відповідальне ставлення до безпеки”, – зазначив ректор Львівського державного університету безпеки життєдіяльності, генерал-майор служби цивільного захисту Дмитро Боднар.

 

“Мета такого табору – дати дітям максимально практичні знання. Тут учасники не лише послухають теорію про рятувальну справу, а й спробують у ній свої сили. А це означає, що краще засвоять інформацію”, – зазначає керівник управління молоді та спорту Львівської ОВА Роман Хімʼяк.