Львівщина прийматиме засідання Виконкому Європейської легкоатлетичної асоціації

Цими днями в Києві мало відбутися засідання Виконавчого Комітету Європейської Атлетики. Втім, через пандемію коронавірусу цей захід було відтерміновано. Президент Легкої атлетики України Ігор Гоцул в режимі відео-конференції провів перемовини з керівництвом ЄА. Серед іншого обговорили проведення в Україні засідання Виконкому Європейської Атлетики в більш пізні терміни.

Керівництво ЄА підтвердило, що за Україною зберігається право прийняти цей престижний міжнародний спортивний захід. Орієнтовні дати проведення – 14-17 червня наступного року. Місце проведення – Львів.

«До 2021 року ми завершимо реконструкцію стадіону «Скіф». Найстаріший серед сучасних стадіонів Львова буде відповідати усім вимогам для проведення міжнародних змагань. Тому, власне, це засідання є відмінною нагодою продемонструвати європейській легкоатлетичній спільноті, що Львівщина готова приймати континентальні та світові першості», – зазначає начальник управління фізичної культури та спорту Львівської ОДА Роман Хім‘як.

Зазначимо, через пандемію коронавірусу усі найближчі заходи з календаря Європейської Атлетики скасовано, перенесено або, якщо є можливість, переведено в онлайн-режим.