Львівщина посіла 3 місце в Україні за підсумками проєкту «Активні парки – локації здорової України»

У Львівській області успішно реалізували проєкт «Активні парки – локації здорової України», який входить у загальнонаціональну програму Президента України. Ця спортивна ініціатива допомагає залучити до активного способу життя усі верстви населення і робить фізичну активність доступною у найвіддаленіших куточках Львівщини.
За підсумками реалізації «Активних парків» у 2023 році, Львівська область посіла третє місце з поміж 22 областей України та Києва. А Золочівська територіальна громада посіла перше місце у всеукраїнському конкурсі «Активні парки для всіх» та популяризацію рухової активності серед учнів закладів загальної середньої освіти (координаторка Оксана Борух).
«Активні парки» на Львівщині у 2023 році це:
  • 80 координаторів у 46 громадах області.
  • 185 локацій задіяних для активних тренувань.
  • понад 6 000 спортивно-оздоровчих заходів різного формату.
  • понад 88 000 мешканців Львівщини, що долучились до активностей програми.
Сьогодні, 7 лютого, спільно з керівником Міністерства молоді та спорту України Матвієм Бідним, директором «Всеукраїнського центру «Спорт для всіх» Андрієм Ребриною, за участі голови Львівської обласної державної адміністрації Максима Козицького відзначили тих, завдяки кому цей проєкт успішно відбувся на Львівщині.
«Ми відзначили 11 найкращих координаторів Львівщини. Проте, щира вдячність кожному, хто трудився над цим проєктом, а зокрема команді нашого Львівського обласного центру фізичного здоров’я населення “Спорт для всіх”, які здійснювали загальну координацію та супровід “Активних парків”. Проєкт триватиме і цього року, тому незабаром усі активні громади Львівщини зможуть долучитися до його реалізації.» – зазначив Роман Хім’як, начальник управління молоді та спорту Львівської обласної військової адміністрації.
Усі деталі щодо проєкту «Активні парки – локації здорової України» у 2024 році згодом з’являться на сайті та у соціальних профілях управління молоді та спорту Львівської ОВА.