Львівщина вчетверте проведе веломарафон легендарного формату Gran Fondo Ukraine

Цієї неділі, 16 серпня, у Старому Самборі стартуватиме веломарафон Gran Fondo Ukraine — демократичні й динамічні змагання, що щорічно збирають кілька сотень прихильників велоспорту.

«Gran Fondo – італійський термін, що в перекладі означає «велика гонка». Такий формат змагань користується неймовірною популярністю в Європі вже впродовж десятиліть, згодом він став популярним у Північній Америці, Азії, Австралії. І ось уже кілька років мають нагоду позмагатись у такому форматі і наші велосипедисти. Щороку до нас на Львівщину на Gran Fondo приїжджають аматори та професіонали велоспорту з усіх куточків України і навіть гості з сусідніх держав. Це не просто масштабна спортивна подія, це ще й відмінна промоція нашого краю», — зауважує начальник Управління фізичної культури та спорту Львівської ОДА Роман Хім‘як.

Враховуючи ситуацію з епідемічними обмеженнями, цьогоріч частково змінено порядок проведення та умови веломарафону.  У 2020 році наявна лише одна дистанція для усіх учасників – 100 км. Ліміт часу – 6 годин.  Маршрут: Старий Самбір-Турка-Бориня. І,  відповідно, зворотній шлях.

Зауважимо, перебування у стартовому містечку дозволяється лише у захисних масках.

Нагадаємо, Gran Fondo – це формат багатокілометрових велозаїздів, що був започаткований в Італії і набув популярності у багатьох країнах Європи, а останнім часом – і на інших континентах. Першим Gran Fondo став старт Nove Colli, організований в італійському  приморському містечку Чезенатіко у 1970 році.