Львівщина вперше прийматиме масштабні змагання з боротьби серед дорослих

У травні на Львівщині відбудуться одразу дві важливі спортивні події: Чемпіонат України з боротьби вільної серед чоловіків та жінок та Кубок України з боротьби греко-римської.

Змагання прийматиме навчально-спортивна база літніх видів спорту.

За нагороди поборються дорослі спортсмени – від 18 років. На змаганнях очікують понад 400 борців та борчинь з різних куточків України. Між ними розіграють 30 комплектів нагород – 10 серед чоловіків, 10 серед жінок та 10 з боротьби греко-римської.

Перший день змагань — 10 травня. У цей день відбудуться сутички серед жінок. З 18:00 до 20:00 триватимуть втішні сутички, фінали та нагородження переможців чемпіонату України серед жінок.

У другий день змагань, 11 травня,  розпочнуться змагання з боротьби вільної серед чоловіків та змагання з боротьби греко-римської. Вони триватимуть до 18:00. У третій день змагань продовжаться змагання серед чоловіків. Фінальні поєдинки та церемонія нагородження розпочнуться 12 травня о 18:00.

Як зауважують в управлінні молоді та спорту Львівської ОВА, на території області такі масштабні спортивні змагання з боротьби серед дорослих відбуваються вперше. У 2021 році Львівщина приймала Кубок України з боротьби вільної, а у 2020 – чемпіонат України серед юніорів та юніорок та серед жінок до 23 років.

До слова, на змаганнях спортсмени боротимуться не лише за медалі, а й за право представляти Україну на чемпіонаті світу.