Львівський обласний молодіжний центр увійшов до 10 найкращих в Україні

З 30 листопада по 2 грудня у Києві відбувався Сьомий Всеукраїнський форум молодіжних працівників та працівниць «Загартовані. Згуртовані», до участі у якому запросили представників Львівського обласного молодіжного центру.

У форумі взяли участь близько 150 молодіжних працівників та працівниць зі всієї України. Протягом трьох днів учасників чекали панельні дискусії від фахівців у галузі, роботи в групах за напрямами: «Робота з ветеранами та ветеранками», «Робота у прифронтових та прикордонних громадах», «Молодіжна робота за кордоном», «Молодіжна робота інформована про травму», а також «Мобільна молодіжна робота».

Під час блоку «Мобільна молодіжна робота» т.в.о. директора Львівського обласного молодіжного центру Сапса Іван презентував проєкт «Молодіжні лідери Львівщини» (ІмпактБус 3.0.), під час якого команда вирушає у найвіддаленіші куточки області із кваліфікованим тренером для роботи з молодіжним середовищем.

Дискутували про «Місце і місію молодіжної роботи в умовах воєнного стану», «Що означає бути українцем? Молодь як основний «носій» української національної ідентичності» та «Роль молоді у відновленні країни» – теми, які зараз є дуже актуальними не лише для молодіжних працівників, а й суспільства загалом.

Начальник управління молоді та спорту Львівської обласної військової адміністрації Роман Хім’як зазначає: «Традиційно під час форуму нагороджували найкращі практики молодіжної роботи України 2022-2023. Львівський обласний молодіжний центр із проєктом «Розвиток мережі молодіжних центрів та просторів у Львівській області» ввійшов до десяти цьогорічних переможців. Тішить, що наша молодь демонструє такі успіхи адже конкуренція була велика – 142 заявки.»