“Львівський “Колос” у п’ятірці найкращих в Україні”, – Лілія Білінська


На Львівщині спорт у сільській місцевості найкраще розвивається у Пустомитівському, Миколаївському, Самбірському, Стрийському, Радехівському, Старосамбірському та Яворівському районах. Загалом у сільській місцевості області культивуються 23 види  спорту. Про це сьогодні на засіданні колегії Управління фізичної культури та спорту розповіла голова Львівського осередку ФСТ “Колос” Лілія Білінська. 

“Я очолюю львівський осередок з 2016 року. Ми багато чого змінили в підході до нашої роботи, в ставленні до нашої організації. Незмінна тільки основна мета діяльності “Колосу” – розвиток спорту та рухової активності у сільській місцевості. Ми постійно аналізуємо ситуацію і точно знаємо, що хто б там що не говорив в селах є люди, в селах є діти. Ми точно знаємо, що вони хочуть займатись і бути здоровими.  І попри те, що ми не маємо великих важелів впливу, стараємось максимально допомагати їм у цьому і створювати належні умови”, – наголосила Лілія Білінська. 

За словами очільниці Львівського осередку “Колос”, найбільш дієвим способом залучення мешканців сіл до рухової активності є організація спортивно-масових заходів.

“Минулими роками, до карантинних обмежень, у нас було таке, що у фінальній частині змагань брали участь понад півтисячі людей з сіл Львівщини. А перед фіналом є ще ж кілька етапів відбору. Запит суспільства на організацію таких заходів є, і важливо його задовольняти”, – зауважила Лілія Романівна.

Щорічно за підтримки Управління фізичної культури та спорту Львівської ОДА організація визначає найкраще спортивне село Львівщини, змагання голів сільських та селищних рад, дитячі комплексні змагання «Хто ти, майбутній олімпієць!», «Козацькі забави», Всеукраїнський футбольний фестиваль «Золотий колос України», спортивні заходи для сільських дітей-сиріт «Даруємо радість дітям».

“Зі свого боку ми робимо усе можливе, аби такі заходи проходили на максимально високому рівні. Масовий спорт допомагає у вихованні здорової громади та формує потенційні кадри для спорту вищих досягнень”, – наголошує очільник спорту Львівщини Роман Хім’як.

Голова Всеукраїнського спортивного товариства “Колос” Олександр Мендусь, який також брав участь у роботі колегії, наголосив, що львівський обласний осередок є одним з найпотужніших в Україні.

«Децентралізація і створення об’єднаних територіальних громад відкриває для взаємодії громадськості, спортивної спільноти та влади нові вагомі можливості. У ФСТ «Колос» ми вже розпочали процес налагодження роботи з громадами і закликаємо до цього інші спортивні товариства, бо лише консолідація зусиль сприятиме залученню до масового спорту громадян усіх верств населення», — зауважив Олександр Мендусь.

Зауважимо, в області серед сільських мешканців регулярними заняттями спортивною діяльністю охоплено  6 878 осіб та фізкультурно-оздоровчою понад 80 тисяч осіб.