Львівська «Галичанка» продовжує перемагати у Чемпіонаті України

Чергові звитяги чемпіонок: цього разу не встояли “Карпати”

Львівська «Галичанка» продовжує перемагати у чемпіонаті України з гандболу серед жіночих команд Суперліги сезону 2020/2021. 29-30 січня львівські чемпіонки приймали на домашньому майданчику ужгородські «Карпати» у межах 8-го туру українського чемпіонату. Проблем з суперницями галичанки не мали, здобувши переконливу перемогу в обох матчах туру.

«Галичанка» Львів – «Карпати» Ужгород 35:18 (17:5) та 28:20 (11:9).

 

8 тур галичанка.jpg

ГК ГАЛИЧАНКА / ФОТО ЄВГЕН КРАВС

Головний тренер «Галичанки» Віталій Андронов проаналізував гру своїх підопічних та розповів про подальші плани команди:

“Перша гра була нескладною для нас, бо дівчата налаштувалися і перемогли з дуже хорошою різницею. Хоча ми не ставили завдання робити різницю максимальною, а дали пограти усім дівчатам, більше виходив другий склад. А от наступний матч з «Карпатами» був цікавішим для глядачів у плані завзятої боротьби команд. Ми вже давно хотіли спробувати 7 на 6, тому перший тайм розпочали грати за цією схемою. Вперше ми це випробували в іграх, тому, я вважаю, що в принципі нам багато чого вдалося. Виводили на стовідсоткові кидки, але дещо підводила реалізація, тому гра була трохи напруженою.  Також не давали завдання бігти  швидкий перехід, тому й рахунок першого тайму вийшов невеликим, з різницею у два м’ячі (11:9).  Але нас це особливо не хвилювало, бо  ми виконували конкретне завдання.  Я дуже задоволений, що ми це спробували і втілили у життя, бо настануть такі моменти, коли нам потрібно буде використовувати в іграх цей елемент. Ще й «Карпати» молодці, вони бійці, забили свої голи. А в другому таймі ми перейшли вже на свою гру, бігли перехід, тому спокійно довели цей матч до кінця. Єдине, я не дуже задоволений нашими лідерами,  їхнім виконанням кидків сам на сам, от тому ще й такий рахунок першого тайму. Але ми взяли свої очки, дві перемоги були переконливими, тому рухаємося далі та готуємося до матчів Кубку України, які відбудуться 5-6 лютого у Львові. Граємо з командою СумДу (Суми). Дуже дякуємо, що вони погодилися приїхати та зіграти з нами у Львові, бо перед іграми Єврокубку нам потрібно бути трохи свіжішими, а дорога нас втомила б. Дуже їм вдячні. Матимемо ще один іспит перед іграми з іспанками”.

Головний тренер «Карпат» Віктор Чернов також прокоментував ігри 8-го туру і побажав суперницям успіху у майбутніх матчах ¼ Єврокубку:

“Завжди приємно грати, коли гідний суперник. Шкода, що до ігор з «Галичанкою» ми підійшли не дуже підготовленими. У цих матчах не брали участі троє наших основних гравців – Яна Готра, Мілана Шукаль та воротарка Єлизавета Воронько, які відновлюються після хвороби. Та й ми з дороги одразу на гру.  Матч з «Галичанкою» став для нас першим у новому році. Не було тренувань через локдаун, ми лише нещодавно вийшли з карантину, до того лише трошки тренувалися на вулиці. А у суперниць дуже хороший ігровий досвід, у тому числі й у Єврокубку. У першому матчі ми не верталися у захист, не працювали у захисті,  от і отримали поразку у 17 м’ячів. У першому матчі «Галичанка» нас просто не помітила на майданчику.

А ось у другому матчі ми вже поборолися. Трохи розібралися з першою грою, налаштувалися, почали справлятися у захисті, допомогли воротарю, а воротар допоміг нам і гра дещо налагодилася. У першому таймі поборолися, а ось на другий нас не вистачило, тим паче, що через невелику травму ще й випала після першого матчу наша лінійна Колодюк, яка забила найбільше голів у першій грі. Однак найголовніше, що у другому матчі мої дівчата старалися, грали, щось намагалися робити.

Вітаємо «Галичанку»  з виходом до чвертьфіналу Єврокубку.  Якщо нам зараз вдалося допомогти команді у підготовці до майбутніх єврокубкових ігор, нам приємно. Сьогодні «Галичанка» –  єдиний представник України у жіночих гандбольних Єврокубках. Всі бажають «Галичанці» пройти якнайдалі у Єврокубку,  зараз це обличчя нашого чемпіонату і чим вище команда підніметься у Єврокубку, тим краще для нас всіх.  Уся гандбольна Україна слідкує за «Галичанкою»,  вболіває і бажає їй успіху”.

Нагадаємо, що 14 лютого о 14 год. «Галичанка» прийматиме у Львові “Атлетіко Гуардес” (Іспанія) у першому матчі ¼ Єврокубку. Матч транслюватимуть наживо. Подробиці на сайті «Галичанки»

http://hcgalychanka.com.ua/

За матеріалами Всеукраїнської газети “Спортивка”

ФОТО – ЄВГЕН КРАВС