Команда «Динамо-Амазонки-КДЮСШ ім. Ю. Кутенка» – срібні призерки Кубку України з водного поло серед жінок 2024

Кубок України з водного поло серед жінок відбувся у Львові з 8 по 10 липня у басейні навчально-спортивної бази МОУ.

За трофей змагалися чотири команди зі Львова, Києва, Харківської та Донецької областей.

На шляху до фіналу «амазонки» мінімально поступилися збірній Харківської області з рахунком 10-11, а далі перемогли збірну Донецької області (21-10) та збірну Києва (13-8). 

У фіналі ватерполістки зі Львівщини знову зустрілися з харків’янками. Попри те, що мали перевагу на початку матчу, не зуміли її втримати і в підсумку знову поступилися цим суперницям на один гол – 8:9.

У матчі за бронзу збірна Донецької області перемогла збірну Києва також з рахунком 9:8.

ПІДСУМКИ КУБКУ УКРАЇНИ СЕРЕД ЖІНОК:

1 місце – збірна Харківської області

2 місце – ВК «Динамо-Амазонки-КДЮСШ ім. Ю. Кутенка (Львів)

3 місце – збірна Донецької області

4 місце – збірна Києва

Одна з гравчинь ВК «Динамо-Амазонки-КДЮСШ ім. Ю. Кутенка здобула й індивідуальну нагороду Кубку України. Анастасія Зеленко отримала відзнаку найкращої нападниці.

 

«Тут прикро, що ми вигравали гру, а вкінці поступилися на один м’яч. Матч був цікавий, були вболівальники, емоції, дві команди показали характер. Я хочу привітати переможниць Кубку, молодці. Мені сподобалася гра двох команд», – розповів головний тренер ВК «Динамо-Амазонки-КДЮСШ ім. Юрія Кутенка» Євген Скиба.

 

«Вітаємо ватерполісток Львівщини зі срібними нагородами у Кубку. Нагадаю, що місяць тому завершився чемпіонат України з водного поло серед жінок. “Амазонки” там здобули чемпіонство», – зазначив керівник управління молоді та спорту Львівської обласної військової адміністрації Роман Хім’як.