Клод Юнес та Гойда Даниїл – у призах Кубку України з фехтування

У Києві 17-22 жовтня відбувається Кубок України з фехтування. Змагаються чоловіки та жінки на рапірах, шпагах та шаблях.

Переможцем особистих змагань з фехтування на рапірах серед чоловіків став 35-річний Клод Юнес. Він виграв всі п’ять поєдинків олімпійки з великою перевагою, щонайменше в вісім уколів, і зокрема фінальний бій в Єлізара Дирди (15:4).

“Я серйозно налаштовувався на півфінальний бій проти Дмитра Чучукала, тому що він зараз теж знаходиться в досить хорошій формі. Але варто запитатися в нього, що пішло не так. У мене йшло все. А до решти поєдинків я підходив спокійно і вони завершувалися на мою користь. Одразу брав ініціативу в свої руки і завершував правильно, логічно свій бій. Навіть не давав шансу суперникам десь, можливо, зачепитися і спробувати зробити якийсь камбек”, – прокоментував Клод Юнес для сайту національної федерації фехтування України.

На третю сходинку піднявся ще один представник Львівської області  – Гойда Даниїл. У півфіналі Даниїл поступився миколаївцю Єлізару Дирді (11:15).

“Обидва спортсмени представляють львівську обласну Школу вищої спортивної майстерності. Юнеса Клода тренує Сергій Гаравський, а Гойду Даниїла – Сергій Гаравський і Пилип Колесніков”, – додає керівник управління молоді та спорту ЛОВА Роман Хімʼяк.