Кабмін дозволив індивідуальні тренування штатним спортсменам національних збірних

Сьогодні, 15 квітня, Кабінет Міністрів підтримав внесення зміни до пункту 2 постанови Кабміну щодо запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19. Відтак, був доповнений пункт 7, який передбачає забезпечення проведення індивідуальних тренувань (біг, хода, їзда на велосипеді, рух на активних візках для спортсменів з інвалідністю) всім спортсменам штатних збірних команд з олімпійських, неолімпійських видів спорту та видів спорту осіб з інвалідністю. Про це повідомив Міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт.

“Мета нашого Міністерства – це надавати спортсменам всі належні умови для повноцінного та безперервного тренування. Ми отримали кілька десятків звернень від федерацій та просто небайдужих до ситуації, яка склалася. Тому, розуміючи, як це важливо для кожного спортсмена продовжувати свої тренування, було прийнято відповідне рішення. Але, закликаю, щоб всі ставилися до карантину дуже серйозно! Тримали соціальну дистанцію, постійно дезінфікували руки та виконували всі санітарні правила задля запобігання захворювання”, – наголосив Вадим Гутцайт.

Згідно зі змінами, до 24 квітня досі діє заборона на проведення всіх масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів, окрім заходів необхідних для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування, індивідуальних тренувальних занять (біг, хода, їзда на велосипеді, рух на активних візках для спортсменів з інвалідністю) спортсменів штатних збірних команд з олімпійських, неолімпійських видів спорту та видів спорту осіб з інвалідністю, за умови забезпечення учасників засобами індивідуального захисту, зокрема респіраторами або захисними масками, у тому числі виготовленими самостійно, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів.