Кабмін виділив кошти на будівництво та реконструкції басейнів: умови отримання


Кабмін на своєму засіданні 1 липня схвалив порядок виділення субвенції на будівництво нових та реконструкцію існуючих басейнів на 25 та 50 м. Розпорядником державної субвенції є Мінмолодьспорт.

Умовами надання субвенції є:

1) довжина ванни/ванн спортивного басейну, що повинна становити 25 або 50 м;

2) співфінансування у 2020 році з місцевих бюджетів та інших позабюджетних коштів в обсязі не менш як:

10 % загальної вартості робіт першого року будівництва нових спортивних басейнів;

10 % залишкової вартості робіт з будівництва/реконструкції палаців спорту розпочатих у попередніх періодах;

50 % загальної вартості робіт з капітального ремонту існуючих палаців спорту.

3) наявність необхідних документів для виконання робіт, у тому числі проектно-кошторисної документації, дозволу на виконання робіт

4) надання гарантійного листа щодо співфінансування та своєчасного використання субвенції у повному обсязі, завершення у наступних бюджетних періодах робіт та облаштування, належного забезпечення подальшої експлуатації та функціонування збудованих/реконструйованих і відремонтованих спортивних басейнів за рахунок коштів місцевого бюджету та інших джерел, не заборонених законодавством;

5) надання матеріалів щодо використаних коштів та виконаних робіт у минулих бюджетних періодах, включаючи документи, що характеризують виконання будівельних робіт, що були виконані за рахунок коштів місцевого бюджету, міжбюджетних трансфертів та інших джерел, не заборонених законодавством.

6) використання спортивного басейну для розвитку дитячого, дитячо-юнацького, резервного спорту та спорту вищих досягнень, проведення різного рівня спортивних заходів з водних видів спорту відповідно до правил і стандартів Міжнародної федерації плавання (FINA).

Можуть розглядатися до фінансування окремі спортивні споруди або відокремлені структурні підрозділи закладів фізичної культури і спорту комунальної власності.

Пропозиції щодо включення спортивних басейнів до переліку об’єктів разом з відповідним обґрунтуванням подаються Мінмолодьспорту місцевими органами виконавчої влади, виконавчими органами сільських, селищних, міських рад та об’єднаних територіальних громад.

Наразі в зацікавлених сторін є 20 днів для подання пропозиції на фінансування проектів.