З робочим візитом на Львівщині побував президент Федерації легкої атлетики України

Сьогодні, 3 липня, на території навчально-спортивного комплексу «СКІФ» відбулась робоча зустріч ректора Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського Євгене Приступи, начальника Управління фізичної культури та спорту Львівської ОДА Романа Хім’яка та президента Федерації легкої атлетики України Ігоря Гоцула.

У межах зустрічі керівник ФЛАУ вручив Євгену Приступі та керівнику обласної федерації легкої атлетики Ярославу Свищу сертифікат легкоатлетичної споруди сектору для стрибків у висоту навчально-спортивного комплексу «СКІФ». Сертифікат засвідчує, що споруда відповідає технічним вимогам керівництва з будівництва легкоатлетичних споруд ІААФ для відповідних змагань.

«Саме тут у січні цього року українська легкоатлетка Ярослава Магучіх побила світовий рекорд зі стрибків у висоту у приміщенні, досягнувши 2,01 м на змаганнях «Меморіал Дем’янюка». Враховуючи такий успішний старт, віримо, що на цій споруді будуть ще десятки історичних перемог», – зазначає Роман Хім‘як.

Також впродовж зустрічі обговорили підготовчі моменти до засідання Виконавчого Комітету Європейської Атлетики, яке Львів прийматиме наступного року.

Нагадаємо, у 2017 році розпочалась реконструкція унікального у західному регіоні України стадіону «СКІФ». Тут функціонує футбольне поле з легкоатлетичним ядром, яке складається з 8-ми доріжок, сектору зі штовхання ядра, стрибків у довжину, стрибків у висоту, сектору бігу на 100 м, стрибків з жердиною тощо. Стадіон вміщує понад 4 000 місць, які обладнані індивідуальними пластиковими сидіннями. Під час перебудови зведено чотириповерховий корпус загального призначення, у ньому розташовані приміщення для спортсменів, тренерів, суддів, медичні кабінети, конференц-зал на 100 осіб і навчальні класи ЛДУФК.