З нагоди Дня фізичної культури і спорту відзначили найкращих тренерів та спортивних менеджерів Львівщини

Подяки Голови Львівської обласної державної адміністрації та Міністра молоді та спорту України отримали півтора десятка директорів шкіл, тренерів, членів спортивних спільнот області.

Сьогодні, 8 вересня, у Митрополичих садах Архикатедрального Собору Святого Юра відбулася церемонія нагородження під назвою «Львівщина-спортивний бастіон». За особистий внесок у розвиток фізичної культури та спорту нагородили директорів шкіл, тренерів, членів спортивних спільнот Львівщини. Захід провели з нагоди Дня фізичної культури і спорту, який щорічно відзначають в Україні у другу суботу вересня.

«Понад 100 медалей на міжнародних змаганнях та понад тисячу на всеукраїнських змагання вибороли спортсмени нашої області лише впродовж першого півріччя цього року. Цифри вражають! Та найбільше вражає і мотивує те, скільки енергії, праці та віри спортсменів, їхніх наставників, рідних й друзів стоїть за цими результатами. Ви робите все, щоб український прапор майорів, а світ щораз більше відкривав для себе Україну. Дякую за вашу віру у власні сили та у нашу державу. Разом ми сильні. Переможемо!», – наголосив начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

Начальник управління молоді та спорту Львівської ОДА Роман Хім’як подякував директорам шкіл, тренерам, представникам громад, що відповідальні за розвиток фізичної культури та спорту, а також представникам проєкту «Ліга Нескорених» за їхній вклад у розвиток спортивної галузі Львівщини.

«Великий вплив на мене мали люди-наставники, якими були мої тренери, що розвинули нові та найкращі риси в мені. Ми зараз живемо в час війни і чимало вихованців втратили своє дитинство, а у декого з них війна забрала найцінніше – батьків. Для багатьох з них другим батьком чи матір’ю є саме тренери, адже ви є тим прикладом, який діти наслідують і на основі порад якого виставляють свої координати в житті. Працюючи з найменшими вихованцями спортивних секцій, вкрай важливо говорити про наших новітніх героїв України, наші досягнення та нашу багату культуру. Дякую за те, що ви робите це. Це є правильне підґрунтя для виховання молоді та ті дороговкази, які вони будуть використовувати при розвитку нашої країни. Уклін вам та велика подяка. Слава Україні», – сказав Роман Хім’як.