12 медалей на змаганнях Повітряних сил США здобули ветерани Львівщини

Змагання з адаптивних видів спорту для поранених військовослужбовців United States Air Force and Marine Corps Trials звершилися у Лас-Вегасі.

Нагадаємо, що серед тридцяти українців у складі збірної України виступали і четверо представників Львівщини: військовослужбовці ЗСУ Олександр Катаула, Юрій Брель та Герман Золотарьов, а також військовослужбовець НГУ Ігор Бутенко.

Національна збірна команда України виборола 76 медалей, з них 43 золотих, 19 срібних і 14 бронзових. Найбільше медалей наші атлети здобули з плавання та веслування.

 

Львів’яни поповнили скарбничку збірної України дванадцятьма медалями (6 золотих, 2 срібні та 4 бронзові):

  • Олександр Катаула – володар золотої медалі зі стрільби з лука в командному розряді та срібної в індивідуальному.
  • Юрій Брель здобув «золото» у складі команди волейболу сидячи, дві золоті медалі з веслування на тренажерах (одна і чотири хвилини греблі) та дві бронзові медалі у плаванні (плавання на 50 м на спині і 50 м брасом).
  • Ігор Бутенко завоював срібну медаль у пауерліфтингу (вагова категорія 107 кг) та бронзову нагороду з веслування на тренажерах (чотири хвилини греблі).
  • Герман Золотарьов – дві золоті медалі у бігу на дистанціях 1500 м і 800 м та «бронзу» з веслування на тренажерах (одна хвилина греблі).
«Внаслідок російської агресії та військових дій в Україні кількість ветеранів війни, що втратили своє здоров‘я та працездатність у зв’язку з пораненнями, стрімко зростає. Соціальна спрямованість спорту стала фундаментом для зародження та розвитку спорту ветеранів війни як соціального феномену сучасної епохи, головною метою якого є соціалізація ветеранів війни шляхом забезпечення можливостей систематичних занять спортом та участі у змаганнях всеукраїнського та міжнародного рівнів,» – додає керівник управління молоді та спорту Львівської обласної військової адміністрації Роман Хім’як.