До Дня Українського Добровольця молодь Львівщини зустрілась з героями сьогодення 

Третій захід у межах проєкту «Діалоги про перемоги» об’єднав добровольців, які стали на захист нашої держави в найважчі часи, та молодь, яка прагне зрозуміти та вшанувати їхній внесок у спільну справу захисту та розвитку України. Захід символічно відбувся у Будинку воїна, що на вулиці Тараса Бобанича (Хаммера), який був другом нашої молоді та добровольцем з 2014 року, а також напередодні дня народження Тараса.  

Учасники зустрічі: 

  • Ольга Біщук – військовослужбовиця, громадська активістка, психологиня; 
  • Андрій Каспшишак – голова ОУМ «Спадщина» у 2016-2021 роках, військовослужбовець 103 окремої бригади територіальної оборони ЗСУ у 2022-2023 рр.;
  • Андрій Лазорко – керівник Львівського рекрут центру Азову; 
  • Модератором зустрічі був Віктор Біщук – журналіст, ексвійськовий 103-ї бригади ТрО. 

Як зазначив Андрій Каспшишак:

«Молодіжні організації, які займаються патріотичним вихованням і зокрема військово-патріотичними вишколами повинні сприяти і допомагати готувати майбутнє покоління свідомих,» – та додав:

«Я був головою ОУМ “Спадщина”, і це дало свої плоди: 24 лютого 2022 року я навіть не вагався над тим, що потрібно іти, і брати в руки зброю, я був частково підготовленим через участь у військово-патріотичних вишколах. Нам потрібно готувати нове покоління воїнів».

Учасники мали унікальну можливість поспілкуватися з героями сучасності, які поклали свої зусилля на вівтар свободи та незалежності нашої країни. Молодь Львівщини мала шанс не лише почути історії про мужність, самопожертву та героїзм, але й поставити запитання, що хвилюють кожного українця, прагнучого бачити свою країну сильною, незламною та процвітаючою. Ця зустріч мала велике значення для розвитку суспільної свідомості та виховання майбутніх захисників України. Вона є важливою частиною процесу усвідомлення важливості кожного внеску у спільну справу захисту держави та побудови міцного суспільства.  

«Дякуємо нашій молоді, яка долучилась до події, щоб разом вшанувати хоробрість і самовідданість українських добровольців, які стали на захист нашої Батьківщини. Ваша участь та активна позиція є важливими для зміцнення духу нації та підтримки тих, хто виборює мир та свободу для України,» – зазначив в.о. начальника відділу молодіжної політики управління молоді та спорту Тарас Назарків.