Добротвірська спортивна школа святкує півстолітній ювілей!

Сьогодні, 19 вересня, у селищі Добротвір Кам’янка-Бузького району з нагоди 50-річчя створення спортивної школи стартувала ХІХ Регата – змагання з веслування на байдарках та каное.

Дитячо-юнацьку спортивну школу «Добротвір» заснували у 1970 році. За результатами виступів спортсменів школа є однією з найпотужніших в Україні. Серед випускників – Заслужені майстри спорту України восьмиразовий чемпіон світу, дворазовий срібний призер Олімпійських ігор, учасник п’яти Олімпіад Михайло Слівінський та чемпіон світу, шестиразовий призер чемпіонатів світу Олексій Слівінський.

Школа є унікальною, адже тренування веслувальників тут триває впродовж всього року. Навесні, влітку та восени спортсмени тренуються на річці Західний Буг, а взимку на теплому каналі Добротвірської ТЕС. Температура води в каналі у холодну пору року сягає +15-20 градусів.

Сьогодні зі святом керівництво та вихованців школи від імені очільника області Максима Козицького привітав та вручив подяку колективу ДЮСШ начальник управління фізичної культури та спорту Львівської облдержадміністрації Роман Хім’як.

“Добротвір можна ставити у приклад не лише іншим містечкам, а й обласним центрам. Дитячо-юнацька спортивна школа успішно функціонує вже кілька десятків років, сюди на навчально-тренувальні збори приїжджають веслярі з усієї України”, – зауважує Роман Хім’як.

Школа уже кілька років реалізовує спільні проєкти з компанією ДТЕК, як в соціальній сфері, так і щодо розбудови інфраструктури. Станом на сьогодні у школі навчаються 113 вихованців під керівництвом 8 тренерів.