Для спортсменів Львівщини змінились умови проходження медичного огляду

Цими днями у форматі онлайн відбулась нарада із керівниками закладів фізичної культури та спорту Львівщини щодо проходження медичного огляду та отримання спортсменами допусків до участі у змаганнях та лікування у Центрі спортивної медицини та реабілітації. 

Керівники обласних дитячо-юнацьких спортивних шкіл, школи вищої спортивної підготовки, центрів олімпійської підготовки, Львівського фахового коледжу спорту, центрів “Спорт для всіх” та “Інваспорт” обговорили актуальні питання медичного супроводу спортсменів з керівником Центру спортивної медицини та реабілітації Степаном Середою. Відтак, пройти медичний огляд на безоплатній основі спортсмени зможуть лише електронним скеруванням сімейного лікаря. Винятком є ситуація, коли у спортсмена виникає хвороба або потрібна нагальна допомога фахівців Центру.

“Маємо розуміти, що лише злагоджена робота спортсмена, тренера та лікаря дозволяє досягати максимальних результатів. Ситуація, яка склалась станом на сьогодні, коли частина спортсменів ще не має підписаних декларацій з сімейними лікарями є неприпустимою. Тому завдання керівників закладів станом на сьогодні донести до спортсменів за посередництвом тренерів необхідність укладання таких договорів”, – зазначив на нараді начальник Управління фізичної культури та спорту Роман Хім’як. 

Також в ході наради обговорили ситуацію з тестуванням спортсменів на COVID-19. Фахівці управління фізичної культури та спорту найближчим часом проведуть консультації з Міністерством молоді та спорту України щодо можливості включення спортсменів штатних команд національних збірних до переліку осіб, котрі матимуть можливість на безоплатній основі проходити ПЛР чи ІФА тестування на коронавірус.