Для підлітків Львівщини проводять тренінги з генерації ідей

На Львівщині розпочали реалізовувати обласний проєкт «Ідея-Топчик». Це виїзні тренінги для підлітків територіальних громад області, де навчають генерувати ідеї для позитивного впливу на свою громаду, а також розповідають про додаткові можливості розвитку в неформальній освіті.
Уже відбулась поїздка у чотири населених пункти Дрогобицького району. До навчання долучилися 68 підлітків, їм вдалося згенерували 20 ідей.
«Про «Ідею-Топчик» я чув від сестри, яка навчається в Українському католицькому університеті. Вона розповідала мені про Українську академію лідерства та заохочувала до участі в цьому проєкті, адже вона, як і я, полюбляє український активізм та намагається підвищувати рівень якості навчання серед студентів. Загалом мене цікавлять різні ініціативи, що спрямовані на розвиток молоді та нашого суспільства. Протягом тренінгу «Ідея-Топчик» я змотивувався на майбутнє реалізувати ідею для громади та приєднатися до спільноти.» – зауважив учасник заходу зі Східниці.
Проєкт «Ідея-Топчик» реалізовують Українська Академія Лідерства спільно з Львівським обласним молодіжним центром та Управлінням молоді та спорту Львівської ОВА. У межах ініціативи відбудеться ще 6 поїздок до учнів 9-11 класів у 30 населених пунктах області. Загалом, впродовж двох місяців планують навчати понад 800 молодих людей, на яких сумарно чекає 25 годин індивідуально-інтенсивної роботи над власною ідеєю для громади.
35 авторів найкращих проєктів візьмуть участь у фінальному дводенному форумі «Лідери формують лідерів», який відбудеться у Львові в квітні 2024 року.
«Ідея топчик» — це ватра нових можливостей для молоді. А підлітки у ній — іскри. Ми сподіваємось нашим проєктом запалити близько 800 сердець ідеями, які вони ж самі і створять, виходячи із власного контексту, бажаючи вирішити наболіле, або ж втілити давно відкладену мрію, про яку і подумати не могли раніше через бар’єр “недосяжності”. Ми намагаємося донести підліткам, що насправді досяжно все, варто лише повірити, знайти шлях, скласти план і впевнено рухатись вперед, незважаючи на усі труднощі (бо вони однозначно будуть). Головне не покладати рук і вірити у свою перемогу. Тільки так можна ідею втілити у реальність. Сподіваємось побачити не один проєкт, який стане доказом наших слів. Віримо у молодь, бо це наше теперішнє та майбутнє,» – зазначили у Українській Академії Лідерства.