Для військових та ветеранів війни провели майстер-клас з пауерліфтингу

Заняття провела тренерка КДЮСШ ім. Юрія Кутенка і декан факультету фізичної культури та спорту ЛДУФК Марія Розторгуй.

Вона розповіла про вид спорту, особливості техніки змагальних вправ та методику підготовки пауерліфтерів з різними ураженнями. Військові, які відвідали захід, проходять лікування в центрі  «Superhumans».

Відкрите тренування організували тренери КДЮСШ ім. Юрія Кутенка спільно з Львівським державним університетом фізичної культури ім. Івана Боберського. Воно відбулося в одному з фітнес-центрів мережі «ОЛІМП», який є партнером програми «Ліга Нескорених» – проєкту управління молоді та спорту Львівської ОВА, який націлений на фізичну та психологічну реабілітацію військових через спорт. 

Нагадаємо, що проєкт «Ліга Нескорених» діє в області з серпня 2023 року. Він передбачає проведення відкритих тренувань, змагань з різних видів спорту, покращення спортивної інфраструктури відповідно до потреб наших захисників та захисниць. Заняття доступні і для людей з інвалідністю, і для здорових.

«Безкоштовні тренування з адаптивних видів спорту для військових ветеранів у межах «Ліги Нескорених» уже проводять у Дитячо-юнацькій спортивній школі для осіб з інвалідністю «Галичина», Львівському регіональному центрі «Інваспорт» та віднедавна – у Комплексній дитячо-юнацькій спортивній школі імені Юрія Кутенка. В останній ветерани можуть безкоштовно займатися не лише пауерліфтингом, а й боротьбою самбо, як це можна побачити у відео за посиланням: https://youtu.be/mC-u02x70WU?si=NO17m1VDKXYfA-9C », – розповідає начальник управління молоді та спорту Львівської обласної військової адміністрації Роман Хім’як.