Для військових ветеранів вперше провели адаптивне тренування з вільної боротьби

Спортивний захід відбувся 30 травня у КДЮСШ «Атлет». Майстерклас відвідали військові, що проходять реабілітацію у Національному реабілітаційному центрі «UNBROKEN» та Superhumans Center.  

Знаннями ділилися тренери відділення вільної боротьби КДЮСШ «Атлет» Тарас Питлюк, Ольга Куротчин, Ігор Дух та чемпіонка світу, триразова чемпіонка Європи, триразова учасниця Олімпійських Ігор, заслужена майстриня спорту України – Юлія Ткач.

Це перше тренування для ветеранів та військових, яке організували у КДЮСШ «Атлет» в межах проєкту «Ліга Нескорених». На черзі тут – заняття з важкої атлетики та боксу.

Організаторами події виступили Управління молоді та спорту Львівської ОВА, спортивна школа «Атлет» за підтримки Львівської обласної організації ФСТ «Динамо» України,  спільно з Благодійним фондом «ROXY foundation», Національним реабілітаційним центром «UNBROKEN», Superhumans Center,  а також ТМ «ЛІМО».

Нагадаємо, що «Ліга Нескорених» – це проєкт спортивних можливостей для військових ветеранів. Він передбачає майстеркласи та безкоштовні тренування для воїнів та їхніх сімей.

«З моменту початку реалізації цього проєкту, ми провели вже майже 70 заходів з 16 видів спорту. Найпопулярнішими наразі є боротьба самбо, стрільба з лука та армрестлінг. Нещодавно відбулося перше заняття з веслування. Та найцінніше в цьому проєкті – не самі тренування та змагання, а спільнота, яку можна знайти завдяки ним. Це нові знайомства з людьми, близькими по духу і спільними цінностями», – стверджує Роман Хім’як, начальник управління молоді та спорту Львівської ОВА.

На Львівщині ветерани війни можуть обрати для себе будь-який вид спорту, який розвивають у низці обласних спортивних закладів: КДЮСШ ім. Юрія Кутенка, дитячо-юнацькій спортивній школі для осіб з інвалідністю «Галичина», Львівському регіональному центрі «Інваспорт», спеціалізованій дитячо-юнацькій спортивній школі олімпійського резерву «Веслярик», комплексній дитячо-юнацькій спортивній школі імені Дмитра Сидорука та КДЮСШ «Атлет». Заняття адаптовані для людей з інвалідністю, тож доступні всім.

Ось лише деякі з заходів, які відбулися в межах проєкту «Ліга Нескорених»:

Canoe Veteran Camp https://youtu.be/ChLbxdRLhFA?si=0ji_T9VTY1AaF1nS

Майстер-клас зі стрільби з лука https://youtu.be/aed7YsvK1K4?si=uUk7UiViSm_Q6D5t 

Тренування з боротьби самбо https://youtu.be/mC-u02x70WU?si=zHkhEeOA7lg2OGz2

Реабілітація туризмом: активний відпочинок для Героїв https://youtu.be/UopWkG4ASD8?si=q3wSOTzr_5YwVsWl 

Кубок Захисника України зі стендової стрільби https://youtu.be/o4mvGtl2e98?si=aUu5OZhe6WRjd_0C

Благодійний забіг “Спорт об’єднує” https://youtu.be/sNFgq5IDiHo?si=6NwkhMnix4uGX7Lu .