Дитячо-юнацькій спортивній школі “Веслярик” – 50 років

Спеціалізована дитячо-юнацька спортивна школа олімпійського резерву “Веслярик” святкує 50-річчя. 

Спортивну установу заснували 1974 року, відкривши там секції з веслування на байдарках і каное. З 2018 року після оптимізації шкіл у «Веслярик» влились ще дві школи: СДЮСШОР «Богатир» та КДЮСШ «Колос».

Тепер в СДЮСШОР «Веслярик» культивуються 9 видів спорту: веслування, бокс, боротьба, легка атлетика, кінний спорт, дзюдо, стрільба з лука, важка атлетика, настільний теніс.

Спортивні заняття відвідують близько 800  дітей, більшість з яких – учні середніх загальноосвітніх шкіл Львова та Пустомит, а також навколишніх сіл: Сокільник, Наварії, Щирця, Малечкович тощо.

“Пишаємося здобутками вихованців “Веслярика” і дякуємо за плідну працю тренерам. В цій школі підготували двох заслужених майстрів спорту з веслування – Тараса Міщука та Василя Березу, 13 майстрів спорту міжнародного класу, серед яких Роман Карбівник, Павло Редько, Сільвестр Дмитрів, Роман Нагірний, Роман Вишенко, Юрій Дідик, Василь Береза, Іван Ковальчук, Лілія Гайор, Віталій Вергелес, Анастасія Горлова, Тарас Міщук, Валерія Терета. Також серед вихованців – понад 130 майстрів спорту”, – зазначає керівник управління молоді та спорту Львівської ОВА Роман Хімʼяк. 

Додамо, що в СДЮСШОР «Веслярик» працюють найкращі тренерські кадри з видів спорту, більшість з яких мають вищу тренерську категорію: 

  • 39 тренерів (11 з веслування на байдарках і каное), 
  • 8 заслужених тренерів України (3 з веслування на байдарках і каное), 
  • 2 заслужених працівників фізичної культури і спорту, 
  • 1 майстер спорту міжнародного класу, 
  • 18 майстрів спорту (5 з веслування на байдарках і каное).