Дефлімпійські Ігри-2023: яскраві перемоги у керлінгу за день до завершення змагань

Національна дефлімпійська збірна з керлінгу ввечері 11 березня завершила змагання на Дефлімпіаді-2023 двома переможними крапками: золотом жіночої команди та бронзою у чоловічій! У складах двох команд виступали і спортсмени Львівщини.

 

Чемпіонками командних змагань у керлінгу стали:

Зубарєва Олена (Київ), Гливка Тетяна (Львівська обл.), Опря Маргарита (Львівська обл.), Якимець Катерина (Львівська обл.), Кобилянська Діана (м. Київ).

 

Бронзові призери командних змагань у керлінгу:

Гаць Олександр (Львівська обл.), Плесканка Михайло (Львівська обл.), Стасюк Геннадій (Київ), Єфанов Роман (Львівська обл.), Марченко Вадим (Київ).

 

Українці продовжують очолювати рейтингову таблицю Дефлімпіади-2023 з 9 золотими, 5 срібними та 4 бронзовими медалями. Нагадаємо, що Дефлімпіада мала відбутися ще у 2023 році в Канаді, але її перенесли, зберігши назву. Сьогодні, 12 березня, останній день змагань.

«Дефлімпійські Ігри в Ерзурумі стали для нас справді історичними, адже вперше спортсмени Львівщини здобули медалі. Окрім вже перелічених нагород, Ярослав Гульоватий став чемпіоном з лижних перегонів, «золото» в керлінгу завоювала наша пара дабл-мікст у складі представників Львівщини Плесканки Михайла та Якимець Катерини, а шахіст Денис Колб завоював «бронзу» у командній грі з рапіду в складі збірної України-2,» – додає керівник управління молоді та спорту Львівської обласної військової адміністрації Роман Хім’як.

На ХХ зимовій Дефлімпіаді під прапором збірної України виступають восьмеро спортсменів Львівщини, усі вони є представниками Львівського регіонального центру «Інваспорт».