В Україні спростили процедуру оренди приміщень для закладів фізичної культури та спорту

Верховна рада у другому читанні затвердила законопроєкт №3550, що дає можливість закладам фізичної культури і спорту орендувати державне і комунальне майно без аукціону

Рішення підтримали 318 народних обранців!

Про це повідомив Міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт.

«Завдяки прийняттю даного закону державним та комунальним спортивним клубам, дитячо-юнацьким спортивним школам, школам вищої спортивної майстерності, базам олімпійської, паралімпійської, дефлімпійської та ще низці спортивних установ у спрощеній формі вдасться орендувати майно. Така можливість дозволить якомога краще готувати атлетів до змагань, а також дозволить залучати більше молоді до занять спортом, адже відтепер установи матимуть змогу зберегти, а можливо й розширити свою матеріально-технічну базу» – зазначив Міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт.

Згідно із законопроєктом №3550 громадські об’єднання фізкультурно-спортивної спрямованості, що є неприбутковими організаціями, зможуть орендувати майно та приміщення виключно для проведення спортивних заходів та надання фізкультурно-спортивних послуг. За іншим призначенням, згідно із законопроєктом, ці організації отримане в оренду державне або комунальне майно використовувати не зможуть.