В Україні відзначають 112 річницю з Дня Першої Пластової Присяги

Близько понад 500 пластунів зібралися на площі біля пам’ятника Іванові Франку. Це щорічна пластова акція, присвячена заснуванню найбільшої молодіжної організації України «Пласт». 

112 років тому 10 юнаків у Львові вперше склали пластову присягу, а сьогодні до молодіжної організації доєдналися нові члени. Їм пов’язали хустки пташат та новаків, і діти також склали присягу.

Також під час урочистостей поклали квіти до меморіальної таблиці Першій Пластовій Присязі у Львові. Далі на учасників чекали квест та святкова ватра.

Пласт – без перебільшення, одна з найвпливовіших та найавторитетніших громадських організацій не лише в Україні, але й у всьому світі. Тут найкраще середовище для розвитку та виховання національно-патріотичних цінностей для молоді. 

Львівський обласний Пластовий центр створили 13 квітня 2021 року. Заклад проводить пластові табори, навчальні семінари, вишколи, тренінги, виїзні презентації для дітей, учнівської та студентської молоді Львівщини. Ролик про один з пластових таборів можете переглянути тут: https://youtu.be/ID3AxNBH1rQ?si=Rw0ozFLuLOqlOlcr .

Крім того, Львівський обласний Пластовий центр працює над розвитком регіональної мережі пластових молодіжних центрів (домівок), виховних частин, наметових полів (кемпінгів) у Львівській області.

«2023 року на Львівщині створили чотири нові осередки Пласту (Грабовецько-Дулібівська, Трускавецька, Сколівська та Пустомитівська ТГ), а ще чотири – в процесі створення. Загалом, на Львівщині функціонує 28 осередків, які разом налічують понад 3500 пластунів, а це є найбільша кількість серед усіх областей України», – зазначає керівник управління молоді та спорту Львівської обласної військової адміністрації Роман Хім’як.

Також 2023-го провели рекордну кількість пластових таборів за всі роки – 75, участь у яких взяли понад 5000 осіб. Під час таборового літа фінансово підтримали 15 таборів у Львівській області; організували 4 вишколи з першої домедичної допомоги для 300 осіб та провели 12 презентацій Пласту в громадах Львівщини.

Як відбулося відкриття Пластового року-2023 дивіться у  відео.