В реконструйованому манежі змагалися військовослужбовці Львівського гарнізону

Легкоатлетичний комплекс з велотреком Навчально-спортивної бази літніх видів спорту Міністерства оборони України – це одна з базових та найважливіших спортивних споруд Львівської області. Його збудували як запасний для проведення Олімпійських Ігор у 1980 році.

Реконструкцію розпочали у липні 2023 року в межах Комплексної програми розвитку фізичної культури та спорту, яку реалізує наше управління, і за цей час облаштували:

  • 4 овальні бігові доріжки по 200 м
  • 8 прямих бігових доріжок по 60 м
  • сектор для штовхання ядра
  • доріжку розбігу для стрибків у довжину
  • доріжку розбігу для стрибків з жердиною та потрійного стрибка
  • зону для стрибків у висоту
  • зону розминки у верхньому залі, яка містить 6 доріжок по 116 м.

 

Легкоатлетичний манеж відтепер має сертифікат V категорії відповідності споруд IAAF. Це означає, що тут можна проводити легкоатлетичні змагання рівня чемпіонату України. 

До речі, саме тут провели перший Кубок львівського гарнізону з легкої атлетики. За нього змагалися понад 100 офіцерів та курсантів із таких навчальних закладів: 

🔹Національна академія сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного  

🔹Харківський національний університет Повітряних Сил імені Івана Кожедуба

🔹Військовий інститут танкових військ НТУ “ХПІ”

🔹Львівський державний університет безпеки життєдіяльності

🔹Львівський державний університет внутрішніх справ

 

Додамо, що оновлювали легкоатлетичний манеж з велотреком насамперед як базу для тренувань та покращення загальної і спеціальної фізичної підготовки військовослужбовців львівського гарнізону, офіцерів та курсантів Львівської академії Сухопутних військ, Управління Західного оперативного командування, військової прокуратури, військових частин Львівського гарнізону, Львівського університету безпеки життєдіяльності, Львівського університету МВС, Головного управління МВС у Львівський обл., прокуратури та Управління СБУ у Львівський області та інших структур.

А також у межах програми «Ліга нескорених» тут проходитимуть спортивну реабілітацію військові та ветерани війни. 

«Очевидно, що нам треба змінювати розуміння і філософію того, чим є армійський спорт. І вся ця потужна мережа має, з одного боку, стати максимально корисною для тих, хто зовсім скоро приступить до служби – курсантів й студентів військових вишів, а з іншого – для тих, хто пройшов складний шлях, отримав поранення і має можливість заново відкрити для себе спорт, тепер вже адаптивний. Саме такий концепт ми обрали коли розпочинали реконструкцію манежу навчально-спортивної бази Міноборони» – розповідає начальник управління молоді та спорту Львівської обласної військової адміністрації Роман Хім’як.