Вільну боротьбу на Львівщині можна опанувати у десяти спортивних школах


На території Львівської області успішно функціонують десять дитячо-юнацьких спортивних шкіл, які культивують заняття вільною боротьбою. Цей вид спорту на Львівщині викладають 37 фахових тренерів, серед яких Заслужені тренери України та Заслужені працівники фізичної культури і спорту України.

Йдеться, зокрема, про спортивні школи «Спартаківець», «Атлет», «Веслярик», «Надія», «Тризуб», ДЮСШ № 7, Городоцьку спортивну школу,  Жовківську ДЮСШ, Стрийську районну ДЮСШ «Сокіл» та спортивну школу «Енергетик». Ті, хто має базові навички, можуть більш глибоко опанувати цей вид спорту у Львівському фаховому коледжі спорту та Львівській школі вищої спортивної майстерності.

У 2020 році Львівська обласна асоціація спортивної боротьби України провела 9 змагань, учасниками яких стали понад 1300 осіб. Очолює асоціацію Андрій Стаднік.

Виїзди збірних області на національні змагання фінансує Управління фізичної культури та спорту Львівської ОДА, а проведення національних змагань у Львові відбувається за підтримки львів’янина, президента Асоціації вільної боротьби України, першого віце-президента Асоціації спортивної боротьби України Юрія Копитка.

«Лише в основному складі національної збірної України у 2020 році виступало 17 борців та борчинь Львівщини. Загалом збірна України з боротьби на 70% укомплектована вихованцями львівського спорту. Це потужний результат, яким може похвалитись далеко не кожна область. Львівщина виховала вже не одне покоління талановитих борців, а з таким кадровим резервом та потенціалом спортсменів, маємо можливість сподіватись на Олімпійські медалі», – розповідає керівник Управління фізичної культури та спорту Львівської ОДА Роман Хім‘як.

Нагадаємо, у лютому цього року львівська спортсменка Юлія Ткач вже втретє стала чемпіонкою Європи з боротьби. Срібними призерами чемпіонату Європи-2020 у Римі стали українки Оксана Лівач, Соломія Винник, а бронзовими – Ангеліна Лисак та Алла Черкасова.